Maak een afspraak
or questions?
Mail us
Ortho Chatelet 64

Cabinet d’orthodontie Châtelet

Ortho Chatelet 64

Cabinet d’orthodontie Châtelet

Châtelet

Een gespecialiseerd team tot uw dienst in Châtelet

Ons team bestaat uit Jean-Philippe Mathieu en Olivier Grevesse, beiden gespecialiseerd in orthodontie. Vriendelijk en open, ze luisteren aandachtig naar u en leggen op didactische wijze elke fase van de behandeling die u zult ontvangen uit.

logologo

Onze specialisaties

Orthodontie

  • Orthodontie

Een georganiseerde praktijk met ruime openingstijden

Onze praktijk in Châtelet is geopend van maandag tot vrijdag, van 9.30 uur tot 18.00 uur. Wij werken op afspraak, die vooraf wordt gemaakt op basis van onze beschikbaarheid en die van onze patiënten. In geval van annulering is dat geen probleem, we vragen u alleen om ons 24 uur van tevoren op de hoogte te stellen, uit respect voor een goede samenwerking.

Olivier Jean Philippe

Transparantie en begeleiding

Onze orthodontiepraktijk staat tot uw beschikking en geeft advies om u het meest geschikte behandelplan voor te stellen. Wij vullen voor u de formulieren in van de meeste ziekteverzekeringsmaatschappijen.

DSC0282

Onze orthodontische behandelingen voor alle leeftijden

  • Kinderen

De vroege interventie die we bij kinderen uitvoeren, wordt interceptie genoemd. Hierbij wordt het gehemelte verbreed, wat zorgt voor een betere coördinatie tussen de kaken en een harmonieuze ontwikkeling. Deze vroege behandeling kan bijdragen aan de gezichtsgroei en het doorbreken van het blijvende gebit.

  • Adolescenten

Het is tijdens de periode van skeletgroei (tussen 11 en 16 jaar) en het doorbreken van het gebit dat we het gemakkelijkst het doel van elke orthodontist kunnen bereiken: een patiënt met een functioneel en esthetisch gebit op de lange termijn.

  • Volwassenen

Een late orthodontische behandeling kan nog steeds uw tanduiterlijk verbeteren, zelfs op volwassen leeftijd. Scheve tanden laten staan kan namelijk bijdragen aan botverlies, tandvleesaandoeningen, frequente tandbederf of zelfs abnormaal verlies van tandglazuur.

Ortho Chatelet 52

Onze behandelingen stap voor stap

  • Eerste bezoek

De eerste afspraak is in de eerste plaats een kennismaking met u en het stellen van de diagnose. Ons doel tijdens deze afspraak is om naar u te luisteren, uw zorgen en wensen met betrekking tot wat wij u kunnen bieden in kaart te brengen. We zullen ook een grondig onderzoek uitvoeren om u een lijst te presenteren van orthodontische problemen, mogelijke verborgen skeletproblemen en eventuele groeiachterstanden of tekortkomingen die moeten worden aangepakt.

  • Tweede bezoek

Dit is het moment waarop we u het behandelprogramma en de verschillende voorbereidende en vervolgfasen van de behandeling en het plaatsen van een beugel uitleggen. Tijdens deze consultatie ontvangt u ook een gedetailleerde offerte en alle documenten met betrekking tot de ziekteverzekering. U neemt de uiteindelijke beslissing over het starten van de behandeling.

  • En daarna...

Na het plaatsen van uw beugel tijdens het vierde bezoek zullen onze afspraken variëren afhankelijk van het type behandeling:

- Voor behandelingen vóór de leeftijd van 9 jaar: meerdere keren per maand tot eens in de twee tot drie maanden

- Voor behandelingen bij gemengd gebit vóór de leeftijd van 9 jaar: meerdere keren per maand tot eens in de twee tot drie maanden

- Voor behandelingen met slotjesbeugels: afspraken om de 4 tot 8 weken gedurende 12 tot 30 maanden, afhankelijk van de problemen en uw medewerking.

- Voor behandelingen met slotjesbeugels in combinatie met orthognathische chirurgie: Een voorbereiding met klassieke orthodontie met slotjesbeugels is nodig om de vorm van de bogen te coördineren vóór de orthognathische chirurgie. Enkele maanden orthodontische behandeling volgen de operatie om het geheel te consolideren en de laatste afwerkingen aan te brengen voordat de beugel wordt geplaatst."

DSC0226

Orthodontische behandeling met Invisalign

Onze orthodontisten zijn gecertificeerd voor Invisalign-orthodontiebehandelingen. Dit onzichtbare medische apparaat maakt het mogelijk om week na week de stand van het gebit te corrigeren met behulp van op maat gemaakte transparante hoesjes (aligners).

Invisalign resolution 530x700
DSC0279
Jean-Philippe Mathieu
Chef de clinique
  • - Orthodontie
Sans titre 2 1 e1598540219921 500x500
Olivier Grevesse
Orthodontiste
  • - Orthodontie
Design sans titre 1
Charline Mancini
Assistante

Openingsuren

maandag

Geaccepteerde betaalmethoden

Bancontact
Cash
Mastercard
Visa

Contact

Cabinet d’orthodontie Châtelet

6200Châtelet
Menu

NLFR
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×